Suya Anlat

 Küçük bir çocukken anneannem, annem ya da teyzem kötü bir rüya gördüğünde suya anlat derdi, akan suya. Eskilerden gelen bir adet işte.(belki de atalarım pagandı) Ben blog işlerini biraz öyle görüyorum.

 Derdim olduğunda, kendimi kötü hissettiğimde soluğu sahilde alıyorum. Ya uzun yürüyüşler yapıyorum ya da oturduğum yerden kımıldamadan dalgaları izleyip, iç sesimle konuşuyorum. Bir orta yol yok yani her şeyin uçlarda olması gerekiyor.

 Burada "su" bir sembol, negatif enerjiyi nötrlediğni varsayarsak, anlatma eylemiyle negatif düşüncelerin katalize olup akıp gitmesini hayal etmek kötü bir yaklaşım olmayabilir. Bilimsel bir dayanağı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Belki de vardır, ben bilmiyorumdur. Yine de  denizi izlemek, sahilde yürümek beni rahatlatıyor. Derdi olan insana anlatmaz zaten.

 Emin olmamakla birlikte(Doğru bilgi konusunda internete güvenmiyorum, biliyorsunuz fazla bilgi kirliği var) kirli bilgi değilse Aşık Veysel'in şöyle bir sözü varmış. "Derdin varsa git denize anlat. kedilere, bulutlara anlat. Pencere pervazında çiçeklere anlat. insana dert anlatılır mı hiç?"

 Ben de soruyorum, "İnsana dert anlatılır mı?" 

  



11 yorum:

  1. Merhabalar.
    Kötü görülen rüyanın suya anlatılmasının bence de hiçbir bilimsel açıklaması olamaz. Ama anlatılsa ne olur, kendimiz tatmin oluruz. Rüyalara göre gelecek biçimlendirilemez. Semavi kitaplardan Kur'an-ı Kerim'in Yusuf suresinde Hz. Allah tarafından rüyaları yorumlama kabiliyeti ile donatılan Hz. Yusuf', gecelerin mesajını okuyan olarak bilinir.

    "Anlatamam Derdimi" şarkı da çok güzeldi, beğendim. Ben de zamanında biraz müzikle uğraşmıştım, ama şimdilerde bıraktım. Sayfanızı beğendim, çok güzel. Güle güle kullanın. Okuyucusu ve takipçisi çok olur inşAllah.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Tabii ki bilimsel bilgiye inanıyorum. Saygılarımla.

      Sil
  2. Bu konuda bende katılıyorum. Benimde canım sıkıldığı zaman sahile iner ve deniz ile konuşur akıtırım sıkıntımı. Çok iyi geliyor. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hem deniz ile dertleşmenin denize bir zararı yok(:

      Sil
    2. Kesinlikle bir zararı yok aksine sevinmeli onunla konuştuğumuz için. 😊

      Sil
  3. Efendimiz (asm)’den gelen sahih bir rivayette şöyle bildirilmiştir:

    “Sizden biriniz rüyasında hoşlanmadığı bir şey gördüğünde, uyanınca şöyle desin: Şu rüyamın şerrinden ve o rüyada gördüğüm dinim ve dünyamla ilgili hoşlanmadığım şeylerin bana isabet etmesinden, Allah’ın meleklerinin ve resullerinin sığındığı şekilde ben de Allah’a sığınırım.”

    İnsanın yapısında var böyle bir şey su deniz gökyüzü rahatlatır. Bende çok severim deniz veya su kenarını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Doğa ruhu iyileştirir. (:

      Sil
  4. Çocuklar Duymasın’ın bir bölümünde kişisel gelişim metodu olarak suya anlatmak işleniyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan haberim yoktu, fazla izlemedim. Bilgi için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Dertten anlayacak düşünceli insan varsa ona da anlatılır bence. :) Yine de doğanın, suyun sakinleştirici etkisi ayrı tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman düşünceli insan bulunamıyor ya da ben bulamıyorum. Doğa iyileştirir.

      Sil